И Исус ви мрази! (Коментарът на Кольо)

Публикувано на: 02.10.2009 00:25

Автор: sport1.bg

©Проспорт.бг
Автобус № 120
Като си помисля, че почти ви съчувствах, когато първата Олимпия разпра с мизерното ножче на Едмонт Дости крехкото синьо балонче на подуянските евромечти, мога само да кимна с посивяващата си глава за сбогом на отишлата си завинаги младежка толерантност и незлобливост.

Това е все едно да изпитваш симпатии към вирус - дребен и наглед незначителен болестотворен белтък, който дори не е жив в същинския смисъл на думата, но притежава свое гротескно изкривено ДНК, което атакува здравите клетки и ги превръща в свои кошмарни копия с единствената цел да унищожи целия организъм.

Някога по нашите земи живеели лъвове, днес има само дръгливи улични псета. Някога един тъмен, непознат и бледен монах ни върна националната гордост, днес отец Ники Ролекса проклина оная работа на Мадона. Някога имахме футбол, днес тънем в подуянска помия.

Когато стане дума за свине, най-споменаваното име е Ивайло, а когато стане дума за кухороги, вярната дестинация е последната спирка на автобус 120. Там днес, в деня на 20-годишнината от четирите парцала на бате Ицо, които докараха косопад на Здравко Вратарчето и още десетки хиляди знайни и незнайни подуянски аскери, стигнаха митологичния Олимп на пошлостта, Елбрус на наглостта, Марагидик на палячовщината.

Тези, които превърнаха герба и знамето ни в кална закачка пред очите на футболна Европа, чиято безпомощност се превърна в легенда на Стария континент като уменията в леглото на германците, воинската сила на французите и тежката промишленост на албанците, отново имат наглостта да сочат с пръст, да обвиняват да искат наказание.

Подобно на болшевишкия алкохолик и руски агент  Гошо Тарабата двойникът му по лицево окосмение и коминтерновско дебелоочие сочи с пръст, обвинява, заплашва, надушва заговори.

Чудно как надушва нещо, щом като е затънал до медала си във фекална маса. Трябва обаче да се пръска токсична омраза и злоба - нали за това съществуват вирусите.

Е, повярвайте, чувствата са напълно реципрочни. Ние също ви ненавиждаме, момчета от последната спирка на автобус 120. Съдбата също ви мрази. Дори Исус, донесъл ни вечната любов и светлина, ви мрази. Всеки гол във вашата врата е триумф за родината и лъч светлина в мръсния килер, в който плешивите ви легенди завряха футбола ни.

P. S. Всъщност, трябва да признаем едно вярно изказване на Ордена - шефовете на ЦСКА наистина са изнасилвачи. Защото ви е...а многократно на терена. Но за това не вкарват в затвора, защото иначе Ласло Боднар щеше да лежи доживот.
Етикети: Автобус, 120