Легендарният Артур е поканен от ЦСКА у нас

Публикувано на: 07.10.2009 21:01

Автор: Боян Бойчев, Труд.бг, Проспорт.бг

©в. 7 дни спорт
Димитър Борисов
Има ли ЦСКА връзка с човека, който е измамил Левски. Артур ли е? Сейран Арутюнян ли е? Кой е този човек? Димитър Борисов, съсобственик на ЦСКА и “Титан”, веднага се съгласи да обясни пред “Труд” с кого и кога се е видял и за кои футболисти е преговарял.

- Г-н Борисов, вярно ли е, че от ЦСКА е изпратена покана за виза на руския гражданин Сейран Арутюнян?

- “Титан” изпрати поканата за този човек. Да, познавам го. Той е футболен мениджър, който обяви, че е готов да съдейства за продажба на наши футболисти. Запознахме се наскоро благодарение на дългогодишния партньор на “Титан” Сергей Ошинов. Двамата бяха в ложата на мача срещу Фулъм. От никого не сме се крили. Какъв е проблемът и защо ме питате за него?

- Възможно ли е той да е мистериозният Артур, който е измамил Левски?

- Аз не познавам никакъв Артур. Вие ме питате за Сейран Арутюнян и аз ви отговарям. Знам, че като мениджър има интерес на българския пазар и нищо повече. С кого и за какво е преговарял - си е негова работа. Мога да говоря само за контактите, които е имал с ЦСКА.

- С кои футболисти на ЦСКА е преговарял?

- Имаше интерес към Спас Делев и Иван Караджов. Но говорихме за евентуални трансфери през зимата, когато се отваря трансферният прозорец. А дали ще стане нещо, Божа работа е. Въпрос на сделка е. Няма да пускаме играчите си без пари, а само при много добра оферта. Ние искаме да продадем вратаря Даниел Беконо. Уж имаше вариант за арменския “Пюник”, но нещата изведнъж затихнаха и явно няма да стане.

- Вярно ли е, че ви викат в прокуратурата по обвиненията на Тодор Батков, че сте инсценирали мнимия трансфер на четирима играчи на Левски в Рубин?

- Вярно е, че ще ходя в прокуратурата. Но преди това нямам право да давам изявления по въпроса. Надявам се, че ме разбирате.