"Герена" върви към "Кипърска афера" с биячи за Еду

Публикувано на: 12.10.2009 09:31

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Седрик Бардон
От "Герена" вече се насочват към Острова на Афродита и са на път към "Кипърска афера", след като се прочуха с "Казанската", става ясно от публикация на "Меридиан Мач".

Едуард Ераносян е издирван под „дърво и камък" от седем свои бивши възпитаници. Става дума за футболистите на кипърския АПОП, които бяха хванати с допинг през ноември 2008 година, като по това време треньор на отбора беше именно арменецът. Седморката търсила отмъщение, след като пред януари съдът в Кипър и след това УЕФА спря правата им за 6 месеца заради допинг скандала. Основен виновник за това според футболистите е именно Ераносян. който съзнателно е давал забранени стимуланти на възпитаниците си.

Кратката полицейска сводка е следната - през ноември петима футболисти от тима на АПОП, чийто треньор бе Ераносян, бяха пипнати, че са гълтали оксиметрон и метилтестостерон. Първите уличени бяха португалците Карлуш Маркеш и Лионел Медейрош. След това същите вещества бяха намерени в организма на киреца Ангелос Ефтимиу, гърка Янис Сфакианакис, украинеца Дмитро Михайленко, французина Самир Бенжелун и португалеца Бернардо Вашкунселош. Разследването показа, че целият треньорски щаб на тима е знаел за допинга и заради това Ераносян и двамата му помощници ще бъдат наказани. Едо отнесе двегодишно наказание да е далеч от футбола, а играчите се отърваха с по 6 месеца.

Санкцията на треньора обаче се видяла твърде лека за футболистите, които към днешна дата са с възстановени права. От „Герена" разкриха, че „седморката" в момента търси адреса на Ераносян в България, за да му пратят биячи. Хванатите с допинг футболисти потърсили помощ за това от халфа на „сините" Седрик Бардон, който игра до лятото в кипърския Анортозис. Французинът бил добър приятел с един от допингираните, като това най-вероятно е сънародникът му Самир Бенжелун. Преди няколко дни Седрик Бардон бил изненадан от телефонно обаждане от Кипър, в което му били обяснени подробности за допинг скандала. „Обади ми се един от футболистите на АПОП, които бяха хванати с допинг в Кипър. Поиска да му намеря адреса на Едуард Ераносян, защото искали да му отмъстят. Казах му да не ме занимават с подобни неща", това обявил Седрик Бардон в съблекалнята на „Герена".