Нова партида от "Герена" отива на разпит

Публикувано на: 13.10.2009 20:09

Автор: Ивайло Крачунов-Труд.бг, Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Николай Кокинов
Георги Иванов-Гонзо ще бъде разпитан от антимафиоти за аферата “Рубин”. Новината бе потвърдена пред “Труд” от прокурор Иван Гешев, който наблюдава разследването по случая.

Заедно със спортния директор на Левски в сградата на ГДБОП се очаква да дойдат и финансовият директор на “сините” Константин Баждеков и играчите Живко Миланов, Зе Суариш, Юсеф Рабех и Дарко Тасевски, които напразно биха път до Казан.

С препитването им разследващите целяли да научат всички детайли около “ужилването на века”. Пред държавното обвинение показания в петък даде и собственикът на “Левски” Тодор Батков. Босът е бил разпитан на ниво досъдебно производство, защото предварителният му разпит пред разследващите нямало как да бъде приложен по делото.

“По линия на международното полицейско сътрудничество е установено кой е Артур - разкри вчера градският прокурор на София Николай Кокинов. - След като приключим разпитите, ще изпратим и официално запитване за него до руските власти.”

Висшият магистрат уточни, че по случая е образувано досъдебно производство за документна измама, което се води срещу неизвестен извършител. Според разследващи чрез фалшив документ “непознатият извършител” е взел 400 хил. лева комисионна от Батков. Внушителната сума била преведена на базата на фалшив факс, в който от името на президента на “Рубин” се е искало трансферирането на карето. От прокуратурата отказаха официален коментар по въпроса, като се позоваха на следствената тайна.

Идната седмица на разпит ще бъдат призовани собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов. Магистратите ще изясняват дали двамата са били замесени в скандала.