В ЦСКА: Искаме стадион като "Сент Якоб Парк"

Публикувано на: 16.10.2009 19:24

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стадион "Сент Якоб Парк"
Димитър Борисов на практика опроверга закръглената на 100 милиона евро сума за строеж на нов стадион на ЦСКА. Според боса сумата ще бъде между 50-60 милона евро за съоражение с капацитет от 30 000 души.

"Ние кандидатстваме за концесия и когато някой го прави следва да предложи план какво мисли да прави с такъв фонд. Ние декларираме строителството на нов стадион от какъвто всички имат нужда. Започнахме да каним водещи европейски архитекти от Словения, Швейцария, Англия и се надявам да имаме най-доброто решение за изпълнение на нашите намерения. Наш модел е нещо като стадион "Сент Якоб Парк" в Базел (б.р. -  виж 360-градусов тур на вскички сектори)", казва президентът на ЦСКА в интервю за Ринг.бг.

"Ни е със сигурност ще се издължим на спортното министерство. Имаме да получаваме през следващата седмица  милион r 90 000 евро за влизане в групите на Лига Европа. Договорили сме се с държавната институция. Не помня точната сума, но беше някъде над 600 000 лева и тя ще бъде преведена", категоричен е Борисов.

Той коментира и напомнянето на Фреди Бобич, че ЦСКА не се е издължил за трансфера на Мишел Платини на Черноморец.

"Така е. Остава да платим ДДС-то  върху трансферната сума. Основната е издължена. Тези дни ще бъдем изрядни и с Черноморец", успокои бургазлии владелецът на "армейците".

Що се отнася до "Казанската афера" Димитър Борисов демонстрира аристоркратично спокойствие.

"Нямам съвършено никакви притеснения. разбира се, че ще се явя при разследващите и ще отговоря на всичко, което ги интересува, свързано с мен. Но тук няма нищо, което може да ме притеснява и най-малко", завършва президентът.