Червенков и Костадинов отново с победа

Публикувано на: 21.10.2008 21:20

Автор: Светлин Костов

©Официален сайт на Хартс
Ангел Червенков и Бранимир Костадинов постигнаха поредна победа в резервната Премиер лига на Шотландия и техният Харлтс продължава да е без загубена среща от началото на шампионата. С мач по-малко (отложен с Хамилтън), тимът на „сърцата” е на трета позиция, на точка от водачите Селтик и Рейнджърс.

Воденият от Червенков почти юношески състав надви този път с 2:0 Килмарнък в домакински мач с попадения на Шон Майкъл и Дейвид Темпелтън.

Костадинов отново бе на традиционната за него напоследък позиция на десен външен халф. 19-годишният софиянец хвърли много работа в своята зона, отправи опасни удари към вратата на противника и осигури почти баскетболен заслон на Темпелтън за второто попадение. В края на първото полувреме Бранимир получи свиреп удар в коляното, но засега няма причина за тревога.

„Изключително съм доволен от старанието на момчетата, каза за Проспорт.бг Ангел Червенков. - От мач на мач вдигат качеството на играта. Радващото е, че ние излизаме с почти юношески състав, докато другите почти не си позволяват млади играчи. В състава на Килмарнък днес имаше само един състазетел на 19 години в списъка. Докато при нас 19-20-годишните са вече едва ли не ветерани. Много се радвам за тях, че проявяват характер и безупречна дисциплина.”

На 28 октомври българите се изправят в поредното дерби на столицата Единбург. Хартс гостува на Хиберниън. Досега на различно ниво Костадинов е играл 6 мача срещу вечния съперник, като в личната си статистика е записал 4 победи, 1 равен и 1 загуба.