Издирва се бял бус с лепенка "Дете в колата" и номер "СА 74"

Публикувано на: 21.10.2009 17:07

Автор: в. Стандарт

©Проспорт.бг
Бял бус "Форд Транзит" с ръждясали калници и лепенка "Дете в колата" издирва МВР. С него четирима маскирани бандити отвлякоха в понеделник вечер 20-годишния студент Румен Гунински. Той бе похитен пред НСА в Студентски град, докато разхожда малкия си мопс с най-добрия си приятел. Белият бус спрял до младежите и за секунди бандитите качили Румен в него. При дърпането обаче мопсът му се опитал да го спаси и свалил едната му обувка. Точно тогава кучето е подушило и единия от похитителите, обясниха криминалисти. Според тях всеки заподозрян от МВР бандит може да бъде разпознат от четириногото.

24 часа след похищението бащата на Румен Гунински твърди, че никой не го е търсил за откуп. "Нищо не знам, никой не се обади, не знам какво да правя", повтаряше бащата на младежа Румен Гунински-старши. В медиите обаче се появиха информации, че откуп е поискан още същата вечер и той е в размер на 1 милион евро. От МВР обаче също отрекоха категорично информацията. Приятели на Гунински твърдят, че информацията може умишлено да се крие, за да бъдат заловени похитителите.

Стотици патрули на полицията в цялата страна вчера проверяваха всеки бял микробус на пътя, чийто номер започва със "СА 74", за да открият следа от бандитите. Освен първите букви и цифри от регистрационния номер свидетел е съобщил на полицията, че бусът е имал и лепенка "Дете в колата" на задното дясно стъкло. Това според криминалисти свежда до 10 заподозрените возила. Нито едно от тях обаче не е било засечено на пътя вчера. Затова полицаите започват и пълно претърсване на изоставени и затънтени гаражи в столицата и цялата област. По случая вече е образувано и досъдебно производство, съобщи главният прокурор Борис Велчев. От МВР пък допълниха, че за отвличането вече са разпитани над 60 свидетели.

Повечето от тях са студенти и приятели на Румен. В показанията им обаче има само описания на микробуса и на мястото, където е станало отвличането. Според криминалисти похитителите дълго време са следили младежа, преди да го отвлекат. Изводите правят от показанията на приятелите му, които обясняват, че Румен всяка вечер разхождал кучето си по едно и също време на едно и също място.

Районът бил неосветен и много удобен за такова престъпление. Освен това се намирал на една пряка от ул. "Стефан Миланов" 80, където от година Румен дели апартамент в луксозна кооперация с приятелката си Вихра. Съседите им разказаха, че не са имали никакви проблеми с младежите. Преди седмица Румен имал рожден ден, но не вдигнал шумен купон. "Дойде същия ден, за да му направим нова прическа, но сподели, че няма да вдига шумно парти", разказаха от фризьорския салон. Те допълниха, че по-редовен клиент е била приятелката му Вихра.

- Отвлякоха приятеля ни! Какво става бе, хора???
Етикети: Румен Гунински