Зенит изхвърлен за една година

Публикувано на: 22.10.2008 10:42

Автор: Петко Борисов

©Интернет
Зенит от пaзарджишкото село Ветрен дол е изхвърлен от футбола за една година. Със спрени права са и 11 футболисти, реши Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС, цитиран от "7 дни спорт". Причината е прекратеният мач в Црънча от Южната "Б" регионална група. Освен това Зенит трябва да плати глоба от 500 лв., а Бенковски (Црънча) е наказан с лишаване от домакинство за две срещи.

При резултат 1:1 във 2-ата минута на даденото продължение домакините от Црънча отбелязали втори гол. Част от футболистите на гостите съборили съдията и започнали да го ритат и тъпчат. Реферът е потърсил медицинска помощ.

Бесни, играчите на Зенит напуснали терена. Заради тази си постъпка те са наказани за една година. Срещу двама от играчите - Стоян Михайлов и Павел Влахов, може да бъде заведено съдебно дело. Те са посегнали на страничния рефер Здравко Атанасов. Потърпевшият си е извадил медицинско.

Зенит може да участва в следващото първенство, но няма право да използва картотекираните за този сезн играчи, тъй като тяхното наказание изтича не в началото на сезона, а на 20 октомври 2009.