Дават ход на делото Ирена Кръстева срещу Димитър Христолов

Публикувано на: 27.10.2009 12:53

Автор: news4000.bg, Проспорт.бг

©news4000.bg
Пловдивският окръжен съд ще даде днес ход на делото срещу президента на Ботев Димитър Христолов заведено от "Компакт - Меридиан" ООД на Ирена Кръстева. Ищецът се обърна към магистартите по повод проваления предварителен договор за покупко-продажбата на "жълто-черния" футболен клуб от 16 октомври, 2008 година.

Сделката трябваше да се финализира 2 месеца по-късно, но Митьо Христолов постави нови финансови условия на купувача и технично се оттегли. Наскоро, в интервю за news4000.bg адвокатът на Ирена Кръстева по делото-Петър Стойчев разкри, че съдът може да присъди Ботев на "Компакт-Мердиан" ООД, тъй като кандидатът за разлика от продавача си изпълнил всички точки от предварителното споразумение. Димитър Христолов пък не е успял да осигури на Ирена Кръстева обещаните 91 % акции.

Преди седмица дребните акционери спечелиха делото с административен характер доказвайки, че решенията от последното Общо събрание на акционерите в Ботев не са законосъобразни. Съдът върна на малките акционари техния дял, а Христолов увисна преди делото на Ирена Кръстева с 83% собственост.