Атанасов: Не виждам спасение за Спартак

Публикувано на: 16.11.2009 23:35

Автор: varna24.bg, Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Атанас Атанасов
Треньорът на Спартак Атанас Атанасов вече е краен песимист за бъдещето на клуба. „Съжалявам, че трябва да го кажа, но не виждам спасение за Спартак. Щом в петък нашият шеф Живко Великов ми призна, че няма пари да пътуваме за Свиленград, значи и той не вижда изход. Явно краят на клуба ще е през зимата, ако не стане чудо“, заяви Атанасов.

Както е известно, в петък тимът пътува за мача, след като в последния момент общинският съветник Неделчо Михайлов осигури сумата за пътя и лагера. „Соколите“ пристигнали в Свиленград в 23.30 часа и малко по-късно отишли на вечеря. „Не е нормално за един тим да вечеря в полунощ и да си ляга още по-късно преди мач на другия ден. Кое обаче в нашия клуб е нормално в последните месеци, че да искаме нещо положително на терена“, допълни Атанасов. Той призна, че до четвъртия кръг отборът е играел прилично и заслужено е водил в класирането. После обаче тоталното безпаричие е сринало играчите.

„Когато клубът ни беше „разкрит“ откъм финансиране и организация, паднаха мотивацията и желанието на момчетата. Наруши се също тренировъчният процес и логично дръпнахме назад. Това не го казвам за оправдание, нито пък съм обиден на някого. Казвам самата истина и като спартаклия ме боли и ми тежи за всичко, което става в родния ми клуб. И още по-лошо – за това, което предстои да стане“, завърши Атанасов.