Започна гласуването за спортист и параолимпиец на България за 2009-а

Публикувано на: 17.11.2009 19:24

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Тръгна гласуването за спортист № 1 на годината в анкетата, организирана от “Нове АД Холдинг”. Вотът на спортните журналисти отново ще е само по интернет на сайта www.athlete.nove.bg и ще продължи до 1 декември.

Идеалната десетка ще бъде обявена по азбучен ред на пресконференция на 9 декември. Тогава в. “Труд” ще оповести и имената на всички номинирани треньори в традиционната си анкета.

В допитването за спортист № 1 имат право да участват всички действащи спортни журналисти. За по-голяма сигурност и коректност желаещите да гласуват ще преминат през два етапа на обработка. Освен това всички регистрирали се журналисти ще бъдат публикувани в сайта, в раздел “Анкета” - “участници”, където може да се прави и публичен контрол.

Церемонията по награждаването ще е на 21 декември в Народния театър “Иван Вазов”.

“Нове АД Холдинг” включи още две категории в анкетата си - “Отбор на годината” и “Спортист с увреждания на България”.

За отбор и за параолимпиец ще се посочва само по един номиниран от всеки гласуващ.

С новите две категории ще се даде заслеженото внимание на успешно представилите се през годината отбори по волейбол, баскетбол, футбол и в другите колективни спортове. Ще се засвидетелстват уважението към силата на духа и волята на състезателите в неравностойно положение.