ЦСКА се прицели в Дяков и Терзиев от Бургас

Публикувано на: 19.11.2009 00:27

Автор: в. 7 дни спорт, Проспорт.бг

©chernomoretz.bg
Костадин Дяков
Ръководството на ЦСКА ще се опита да привлече четирима футболисти на Черноморец. Левият бек Орлин Старокин и португалецът Марсио Нуньо са трансферна цел на червените от доста време, а в плановете на Любослав Пенев попадат още двама играчи на бургазлии - Костадин Дяков и Георги Терзиев. Дяков е основен футболист на Черноморец и преди месец изкара пробен период в германския Шалке 04, където остави добри впечатления. Централният защитник Терзиев е младежки национал. Той е определян за един от най-перспективните на поста си в България.

Шефовете на армейците ще процедират по същия начин, както при трансфера на Здравко Чавдаров, Костадин Стоянов, Коста Янев и Иван Стоянов от Сливен през лятото. Карето дойде в пакет на стадион "Българска армия" и беше договорено трансферната сума да бъде изплатена на няколко транша. При евентуална сделка Черноморец ще получи значителен процент от следващ трансфер на някой от футболистите.

От ЦСКА отказаха да коментират, но сделката е много вероятна заради отличните отношения между двата клуба и техните треньори. Както е известно, след влизането в групите на Лига Европа при червените премина звездата на Черноморец Мишел Платини. Преди началото на сезона пък Мартин Тошев заигра в Бургас.