Омирисаха на качак Димитър Бербатов в общината

Публикувано на: 29.05.2013 08:31

Автор: Проспорт.бг

©Блиц.бг
Димитър Бербатов си тръгна ядосан от последната сесия на общинските съветници от спортната комисия към Столичния общински съвет (СОС). Повод за гнева му стана Любка Качакова (НДСВ), която отправи редица въпроси, засягащи желанието на Митко да изгради футболна академия в Борисовата градина.
 
"Защо в Борисовата градина?", "Къде ще яздят децата?", "Защо точно Димитър Бербатов да вземе конната база, след като има пари да си построи сам академия?", бяха част от питанията й.

Нападателят на Фулъм дойде лично на "Московска" №33, заедно с мениджъра си Емил Данчев, за да представи проекта за своя детска футболна академия. Става въпрос за старата конна база, намираща се в непосредствена близост до стадион “Българска армия” в Борисовата градина.
 
Идеята на Митко да създаде школа за млади таланти не е от вчера. Преди година той плануваше да вземе терен до НСА, но в крайна сметка се отказа. Двамата с Данчев оглеждали терени до летището, мотопистата, НСА, "Зона Б5" и стадион "Юнак", но се оказали неподходящи. Сега Бербо се е ориентирал към място, което е в центъра на града и ще бъде много по-удобно за предвижването на децата и техните родители. Теренът е с площ 7000 кв. м.
 
Най-късно до средата на юни общинарите трябва да решат дали и под каква форма ще предоставят базата на бившия национал. Въпросният имот е в активите на общинската фирма “Егида”.
 
В момента там има 4-5 стари коня, а обектът трупа загуби от по 50 000 лева на година.
 
"Имаме една единствена цел - да направим нещо хубаво, от което да спечелят децата ни. Длъжен съм да им покажа как се стига до тама, докъдето са стигнали преди мен Христо Стоичков и Любослав Пенев", подчерта Бербатов.
 
"Обаждат ми се родители и ме питат къде ще тренират езда децата им. Други питат как така един спортист решава да прави академия и общината веднага му дава терен. Трябва да се предложат и други места и да се обяви конкурс", каза недоволната Качакова.

"Не искаме дрязги и разправии. Ако не стане - няма пробмем. Качваме се на самолета и отиваме на друго място. Искам само да помогна на децата", отвърна разочарованият Бербо, цитиран от "24 часа".

Качакова бе заместник-министър по околната среда и водите в коалиционното правителство на БСП, НДСВ и ДПС. Отговаряше за ресор “Води”. Счетоводител.

Въпроси на Проспорт.бг към всички с кръвната група на госпожа Качакова в същия стил: Как така един спортист като Бербатов реши да дава стипендии за достижения на децата, включително в областта на образованието и точните науки, и не се намери някой от вас да му потърси сметка? Хората не ви ли се обаждат да обяздите спортиста-самарянин?

Напомняне на Проспорт.бг: Още невръстен Бербатов се ангажира с набирането на средства за чернодробни трансплантации на децата. Първото спасено от него дете беше момиченце-ромче.

Обобщение на Проспорт.бг: В такива моменти се размирисва на долнопробен качак, а уж има пълна забрана за тютюнопушене в закрити пространства...

Речник: Качак - ръчно свита цигара с кълцан тютюн, собствено производство. Някои използват думата и като жаргон за дезертьор.