Пъргавата община удари "ЦСКА Завинаги"

Публикувано на: 23.10.2013 10:25

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Представителят на сдружението "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков разкри, че на клуба е бил наложен акт от община "Средец" заради изсичането на няколко дървета около игрищата за ДЮШ на "Армията". Проблемът идва оттам, че те са били обозначени за прочистване, но въпреки това са предприети мерки срещу клуба.
 
"В момента има известни проблеми с общината, които смятам, че ще бъдат преодолени. Те са във връзка с изсичането на дърветата край едно от игрищата за юношите. Наложен ни е акт. Ние обаче сме действали съгласно законно разрешение, дадено на клуба още при предишните собственици.
 
Освен това е подадена документация от ЦСКА и "ЦСКА Завинаги" за премахване на няколко дървета. Те са били маркирани от общината с надлежен печат и на тази основа са обявени за санитарно прочистване. След което друг представител на община "Средец" е дошъл, направил е констативен протокол и ни е наложил акт.
 
Ние ще го обжалваме. Поискали сме среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и директорката на "Зелена система", за да установим фактите и да получим съответните разрешения, за да се започне същинското развитие на игрищата. Надявам се, че кметицата и администрацията ще погледнат обективно на проблема и няма да приложат двоен стандарт спрямо ЦСКА. Освен това дружеството ще предложи компенсаторни мерки за залесяване на много дървесни видове", разкри Чакмаков пред "Тема: Спорт".
 
"Надяваме се, че бързо ще бъде намерено решение за инвестициите на "Армията". Освен това от 1 ноември започваме масирана кампания с есемеси, която ще е насочена към феновете и фенклубовете на ЦСКА. Целта е да се подпомогне бързото възстановяване на сектор Г, допълни още представителят на "ЦСКА Завинаги".
 
От 1 ноември също така ще назначим изпълнителен директор на "ЦСКА Завинаги". Обсъждаме вариант за човек, който е бил част от клуба", завърши Чакмаков.