ЦСКА обясни подробно за Гъргоров и Менди

Публикувано на: 17.06.2014 18:40

Автор: Проспорт.бг

©cska.bg
ЦСКА излезе с официално съобщение относно раздялата с Емил Гъргоров и Джаксън Менди. Както е известно, вчера двамата напуснаха лагера на "червените" в Боровец. Днес пък БФС обяви официално разтрогването на договорите им.

Ето и съобщението от "червения" сайт:

Армейци,

Във връзка с множеството публикации през последните дни, пресслужбата на ПФК ЦСКА съобщава на всички медии:

1. Към 17 юни футболистите и треньорите на ПФК ЦСКА са получили всичките си заплати както е по правилник. Те имат да получават бонуси, за които по решение на УС ще бъдат изпълнени след лагера в Холандия.

2. При среща на футболистите с Изпълнителния директор Александър Тодоров преди лагера в Боровец е поет ангажимента до 13 юни да се изплати полагащата се по правилник заплата. Тази заплата е изплатена на 17 юни или само с няколко дни закъснение от договореното.

3. На 15 юни, във връзка с грубо и неуважително отношение към треньорското ръководство, старши-треньорът Стойчо Младенов е отстранил състезателя Емил Гъргоров от отбора. Същият е напуснал и подал документи за едностранно разтрогване на договора си към клуба. ПФК ЦСКА няма намерение да задържа състезатели, които уронват престижа на клуба, не уважават треньорските решения и забравят направеното за тях.

4. УС на ПФК ЦСКА вече информира ФИФА и ще заведе дело срещу Джаксън Менди , който е напуснал самоволно лагера на отбора и е нарушил правилата на БФС. Информираме други клубове, че ако подпишат с този футболист ще подлежат на санкции от ФИФА.

5. Информираме своите фенове, че зад цялата операция по случая „Гъргоров” стои една определена агенция, в която се подвизават бивши служители на ЦСКА, на чиято съвест лежат десетки провалени дела и милиони с нищо не оправдани дългове.

Приканваме всички привърженици да се доверяват единствено на официална информация излязла директно от ръководството на ПФК ЦСКА АД, а не от анонимни и непотвърдени „сведения”, „сензации”, „драми” заливащи всекидневно спортните новини в България.

Ще се стараем да Ви предоставяме фактологична и актуална информация за състоянието на клуба и случващото се в него.