До синдик Милева и съда за дълга на ЦСКА!

Публикувано на: 15.01.2016 11:11

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Повод за този коментар ми даде съждение и възмущение на мой приятел, умен и аналитичен журналист. Дискусия по пространно интервю на инженер Данчо Лазаров в "Дневник", в което нашироко се засяга и съвместното ни домакинство с Италия на Световното първенство по волейбол през 2018 година. Ето какво казва бизнесменът в етап от неговия разговор с Георги Филипов и Божидар Къртунов:
...

Колко ще струва това домакинство?

- Не знаем колко ще ни струва.

Но ако имахте сравнимо събитие в бизнеса си или в семейството сигурно щяхте да калкулирате евентуалните приходи и разходи?
- Да, така е, но не знаем. Убеден съм, че ще се справим и че ще имаме положителен резултат. Тези 10 милиона лева от държавата са много солидна помощ. Например Италия плаща 9 милиона евро, но ги плаща чрез олимпийския комитет. Парите се харчат, минават и заминават. Остават следите и за нас е важно какви следи ще останат от световното. Най-ярката следа, която ще остане, е колко волейболът ще увеличи своята популярност, колко още деца ще влязат в спортните зали, колко спонсори ще се насочат към подпомагане на този спорт и колко от кметовете ще се стремят да има състезания. Не е въпросът колко пари ще се похарчат...

Ето какво мисля и повтарям, а на някои от вас е писнало дори. Почти две десетилетия твърдя, че бедствието на българската икономика, а оттам и за всички системи в държавното естройство, е отсъствието на разбирането за т.нар. частен капитал. А именно, че той е такъв по инициатива, но не по собственост. Че той е част от националния такъв. И всеки индивидуално носи отговорност за неговото съхраняване и умножаване, или унищожение. Често престъпно и подсъдно съсипване.

Но светът не познава трансформацията, в която влетяхме ние. Защото няма дори условно добър принцип, още по-малко воля, за справедливо разпределение на държавната "баница" в чинийките, частна собственост. И като казах частна собственост, то и тя е неприкосновена до доказване на престъпление.

Ето защо, подобно съждение на инженер Лазаров е сходно с онова: "Не гледате ли "От местопрестъплението"?"

Много бих искал синдик Дора Милева в ЦСКА и съдът да се запознаят с тези магистрални принципи на харчене на "учителя" Лазаров.

Защото следата на ЦСКА е толкова дълбока, че още 100 години никаква да не остави, няма как да бъде изтрита...