Александър Димитров е новият треньор на Берое

Публикувано на: 09.05.2016 21:57

Автор: Проспорт.бг

©bfunion.bg
Берое обяви назначението на Александър Димитров за треньор на отбора. Бившият селекционер на юношеските национали до 17 години ще оглави тима от Стара Загора след края на сезона.

"Ръководството на ПФК Берое постигна споразумение относно треньорския щаб, който ще води отбора от следващия сезон. Начело на тима като старши треньор ще застане Александър Димитров", информираха от клуба.

"Негов пръв помощник ще бъде Ивайло Йорданов, а Владимир Манолков ще бъде треньор на вратарите. Пламен Липенски остава в щаба и отново ще бъде кондиционен треньор", добавиха от Берое.

Роденият на 12 септември 1976 година Александър Димитров направи име като селекционер на няколко юношески национални отбори. Последно беше начело на "трикольорите" до 17 години и участва на Евро 2015, което се проведе в България.

Новият треньор на Берое е бил помощник на Иван Колев в Персипура Джаяпура, в националния отбор на Индонезия и в олимпийски отбор на Индонезия. Преди време Димитров беше и наставник на Конелиано (Герман) и Витоша (Бистрица), както и помощник-треньор в Ботев (Пловдив) и в младежкия национален отбор.