Кати Лемънт - момичето на ЧЕСТта от Рейнджърс

Публикувано на: 19.04.2017 10:14

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Кати Лемънт в колаж с вековната порта на "Айброкс".
В началото на май ще се навършат 6 години от тестовете на Ивайло Чочев в Рейнджърс от Глазгоу. И ако не бяха неволите на клуба, след неговия фалит, то със сигурност халфът нямаше да играе в България никъде след Етрополе.

Тогава обаче ми спря часовника едно момиче в Рейнджърс. Кати Лемънт. Администратор на академията по това време и офицер по сигурността на децата. Пазя още плана за тестовете и графика. Както пазя и подсигуряването по график, в случай на инцидент или заболяване.

Тя бе първа в списъка и през цялото време по-точна в ангажимента си от британски влак. Но я подсигуряваха цели 6 (!!!), други персони, за форсмажорни обстоятелства. 6 за две момчета (с нас бе и Анжело Йорданов), които битуваха в хотел на 10 минути пеша от тренировъчната база.

Някои напуснаха след фалита на Рейнджърс. Кати - не. Тя извървя пътя от Ада отново към върха с другите. Гласуваха и доверие, като клубен секретар. Справи се.

От 18 април (вчера), Кати вече е Главен административен директор на великия Рейнджърс.

Само който не е помирисвал "Айброкс", само той не знае колко изумително място е това и за колко омагьосващ над 140-годишен храм на футбола говорим. Само такъв човек не може да разбере за какъв уникален кариерен "филм" става дума. На място само за мъже. Мъже на ЧЕСТта. Над 44 000 абонаментни карти за домакинските мачове в четвърта лига, при 50 817 места капацитет. Останалите са за гостите и зоните за сигурност.

С огромно удоволствие честитих на Кати тази сутрин, защото футболната игра има нужда от чисти хора. Користните отдавна цапат.

Следствията. Или всичко ще се омърси необратимо, или все пак ще има спасение.

Ако не - то един ден поколенията ще разглеждат Маракана, Ноу Камп, Айброкс, Луш, Сан Сиро, Анфийлд..., като туристи.

Вероятно в символичен вид, като Колизеума.