Юнайтед влезе в Шампионската лига с трофей

Публикувано на: 25.05.2017 10:50

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви след спечелването на Лига Европа, че "червените дяволи” изпращат тежък сезон, който обаче е с добър финал.

"Много тежък сезон, който приключва добре за нас. Избрахме да се класираме за Шампионска лига по този начин, а не да гоним четвърто, трето или второ място в шампионата. Имахме цел и се завръщаме в Шампионска лига, печелейки турнира Лига Европа. Това е важна титла. Сега клубът има всички титли в световния футбол", каза Специалния.

"Знаехме, че можем да спечелим Лига Европа. Сега сме доволни от себе си. Играхме отговорно и рационално. Манчестър Юнайтед бе много по-силен от съперника си. Има много поети във футбола, но поетите рядко печелят титли. Знаехме точно кои са нашите силни страни и се възползвахме от слабостите на противника”, допълни португалецът.

Манчестър Юнайтед победи Аякс с 2:0 на финала в Лига Европа и изпълни голямата си цел за сезона – да се върне в груповата фаза на Шампионска лига наесен. Голове на Пол Погба през първата част и Хенрик Мхитарян в началото на втората, допълниха витрината на червените дяволи с единствения трофей, който им липсваше – този от втория по сила европейски клубен турнир.