Фенове правят кампания за иновативно лечение на диабета с голям турнир

Публикувано на: 08.06.2017 11:56

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Седмият традиционен благотворителен футболен турнир на "Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“ ще се проведе този уикенд в София.

В тазгодишния шампионат ще участват 16 отбора, а социалната кауза е събиране на средства за обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение "Култура без граници“. Мачовете ще се играят тази събота и неделя, 10 и 11 юни на терените на "Спортна София“ в Зона Б5 (ул. Българска морава 2), а до терените по традиция ще има урна за дарения от зрители и гости.

През 2015 и 2016 г. Асоциацията подкрепи сдруженията с нестопанска цел "Аутизъм днес”, "Зачатие“ и "Деца с онкохематологични заболявания“.

В рамките на турнира ще се проведе Детска шампионска лига за най-малките фенове на европейските грандове, селектирани от официалните фен клубове на съответните отбори. Проектът за малчуганите е заслуга на Асоциацията на феновете и "Детска Футболна Академия – Комета“, в партньорство със Столична община като част от програмата "София - Европейска столица на спорта 2018 г.“, с подкрепата на фондация "Вълшебен свят“ на Ник Левентис. За победителя е предвидена специална купа, а за призьорите на първите три места – медали.
 
Миналогодишните шампиони от Челси са с амбиция да защитят титлата си, а сред претендентите са още Интер (3 кратен победител в турнира), Манчестър Юнайтед (шампион веднъж), Ювентус, Галатасарай и класиралите се с wild-card "Отбор на надеждата“ и ДиаЕвро.

Благотворително се включва и Българска Асоциация Мини Футбол, чиито съдии ще следят стриктно за спазване на правилата.

Шампионите и в двата турнира ще са ясни в неделя, 11 юни, малко след 15.00 часа, когато ще се проведе и официалното награждаване.

Всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел "Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори”: IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк.