Дунав вече е в Павлодар

Публикувано на: 28.06.2017 10:34

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Отборът на Дунав вече е в Павлодар за първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу казакстанския Иртиш от Павлодар.

"Драконите" достигнаха целта в Централна Азия след точно 24 часа пътуване, от които два полета от Истганбул до столицата Астана и от Астана до Павлодар.

Всички са здрави. Сега най-главната задача е възстановяването и възможно най-бързата адаптация към различните условия, включително изкуствения терен.

Добрата новина е, че с отбора е опитният футболен медик Ивайло Якимов, мерил сили в Европа, включително в грепова фаза с ЦСКА, Каунас, Хартс, Лудогорец. С международен опит в Словакия и Азербайджан. Има яснота за ефекта на дългите пътувания и сега с рехабилитаторите със сигурност ще има по-интензивни занимания. Днес, в 17 часа, българско време, русенци ще направят официална тренировка.

Казахстан е деветата по територия страна в света и почти кръгло 25 пъти по-голяма от България. Граничи с велики територии и държави, като Китай, Русия, Киргизстан, Узбекистан, Туркменистан.

Павлодар е с много любопитна история, а съотношението на рускоговорящите към местните е 2 към 1. Сред около 400-хилядното население има и украинска общност от около 20 000 души и...немци - около 15 000 човека.

Мачът на Дунав е на 29 юни, от 17 часа, българско време и ще бъде предаван по ресенската телевизионна мрежа ТВН.

В Парка на младежта се изгражда видеостена. Ще има осигурени храни и напитки, наричани модерно кетъринг, но не от някой заможен човек, а срещу заплащане.