Ето оценката за Дунав в Казахстан

Публикувано на: 30.06.2017 15:12

Автор: Проспорт.бг

©fcirtysh.kz
Бойката и настоятелна игра на Дунав при гостуването на Иртиш не остана в ъгъла, а местните коментатори отдадоха заслуженото на русенци. Ето какво пише казахстанският "Спортс":

Веднага след жребия повечето се радваха на такъв съперник, като Дунав, отбор който не се причислява към лидерите на българския футбол.

В стартовия състав на павлодарци нямаше изненади, Димитър Димитров реши да заложи на проверен вариант. И мачът започна успешно. Прорязващо подаване на Александърн Кислицин намери Игор Бугаев, който преодоля вратаря - 1:0.

За съжаление Иртиш нямаше много време за атаки. Българите започнаха да създават реални проблеми в защитата на домакините и стигнаха до низ от неприятни моменти.

Видимо недоволен от този ход на събитията, наставникът на Иртиш направи две смени, на игрището се появиха Казблек Гетериев и Иля Калинин. Но и това не даде резултат.

Дунав успя да уцели и греда. Направи го Мирослав Будинов. Дръзките гости много искаха да отбележат, но това не им се отдаде. Но е напълно възможно да го направят у дома, ако Иртиш играе така и във втория мач.