Самолетът с Херо и Иртиш кръжа час и 10 минути над летището във Варна

Публикувано на: 04.07.2017 11:22

Автор: Проспорт.бг

©fcirtysh.kz
Чартърът на Иртиш кръжа час и 10 минути над Летище Варна, преди да получи разрешение за кацане. Това стана поради лошото време, а павлодарци вече бяха направили преход по въздух от 8 часа. Различното финансово състояние си личи и в такива моменти, защото си спестиха денонощие пътуване по традиционните трасета.

След кацането си във Варна, тимът от Казахстан отпътува за Русе с автобус и се настани в централния хотел "Рига", а в 18 часа ще направи тренировка.

Иртиш спечели първия мач от Лига Европа срещу Дунав с 1:0, реваншът е на 6 юли от 20 часа.На практика билетите за мача са свършили. Налице е огромен интерес, но УЕФА ограничи разрешението за Градския стадион до 5 500 места. Поради тази причина, наблизо ще бъдат изградени и видео стени, за да могат останалите извън стадиона да проследят мача на своите любимци, които вече са със статут на легенди за русенския футбол. Само за три години преминаха пътя от "В" група до Лига Европа и спечелиха уважението на всички непредубедени фенове на играта в България.