ЦСКА би с явно превъзходство Септември, в рецитала на майстор Емил Гъргоров (ВИДЕО)

Публикувано на: 16.09.2017 21:09

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА отдалечи с явно игрово превъзходство прекия конкурент за промоция във Втора лига - Септември от Симитл, победи с 2:0 и остана едноличен лидер в класирането. Преследван на точка все още от Хебър и Вихрен.

ЦСКА не даде никакви шансове на гостите, които имат сериозно балансиран отбор и който спорадично си позволяваше грубости в безсилието, но най-груб с играта категорично бе арбитърът, който се превърна в център на вниманието през първата част, не отсъди и две дузпи за армейците в рамките на първите 10 игрови минути.

Мачът бе дебютен рецитал на майсторът Емил Гъргоров, който бе пълен властелин на терена, категория, която само може да бъде следвана, на този етап без конкуренция. бадема вкара и два гола през втората част, а можеше и още.

Вратарят Бахтарлиев не може да бъде оценяван сериозно, доколкото изостряне на обстановката пред нуго имаше едва в няколко случай и то основно при центрирания от корнер и пряк свободен удар.

Защитният вал Пидев, Котев, капитанът Петров и Стоянов бе на практика преподаващ в срещата. Пидев пък можеше да открие през първата част, след страхотно воле от около 40 метра.

В средата бе красиво и футболно. Гъргоров и Томи Павлов, в добавка с опитният Хаджиниколов и Васев. Отпред объркващо бързите гущеров Йоан Маринов. Оставяме настрана значимия факт на асистенция от Йоан за първия гол, в атака подхваната от другия 19-годишен в състава Давид Стоянов. Но Йоан бе различно ниво. И вероятно тепърва ще се сработва голово с халфовете, които са с гросмайсторски капацитет.

Гущеров не вкара този път. Изгаряше от желание да го направи. Не защото играеше срущи бившия си тим. А защото усети, че замириса на футбол. Защото публиката участва активно в шоуто. тепърва има да дава много. Андон се развива в нов етап. Няма съмнение, че силните му изяви тепърва предстоят. Много силна заявка за различен връх.

От влезлите, като резерви, Милен Иванов се вписа светкавично в мача. Пасна на мига.

В класирането ЦСКА води с 16 точки, пред Вихрен и Хебър с 15.Септември Симитли и Банско са с по 12, Беласица затваря първата от трите възможни шестици с 11 точки.