Рапид - Стяуа пред 15 000 в Четвърта лига, уникално шоу, (ВИДЕО)

Публикувано на: 16.10.2017 12:40

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
На Юг от Дунав никога не ни е било приятно да ни сравняват постоянно с Румъния. Но ние сме свързани от хилядолетия и делим простор и култура от праисторически времена, което няма как да бъде захвърлено в ъгъла.

България изпревари Румъния и по-напред реагира във футбола, като създаде ЦСКА на честния път и стартира от Четвърта дивизия. Но у нас, поради по-сложните исторически наслагвания, чичовците предпочитат миндера и кафенето, пред по-горещата позиция в името на утрешния ден на децата.

Румънската армия и ветераните на Стяуа признаха, че са вдъхновени от ЦСКА и миналата зима учредиха Стяуа, под егидата на войската, с президент действащ полковник. Контрапункт на вечните милионни гимнастики на Бекали, включително с чужд лиценз. Стигна се и до решение на съда, което забрани на баровеца да използва името на Стяуа.


   
През изминалите почивни дни северните ни съседи станаха свидетели на прецедент, непознат по нашите ширини. Стяуа, която стартира в Четвърта лига, както и Рапид, в същата, спретнаха дерби обстановката, на което, най-вероятно ще заеме водеща позиция за топ ултраси на седмицата.ЦСКА също не е збаравен. За съжаление - In Memoriam. На сектора към ултрасите на Рапид, на ясен бълтарски е написано: ЦСКА УМРЯ(Е)! За Рапид игра и състезавалият се за българските армейци Даниел Панку.
1:1. Уникално изпълнение на дузпа, ала Паненка, на Андрей Предеску. Изравнителен на Даниел Николае. Помните ли го. 39 мача за Румъния. 4 сезона за Оксер и 2 за Монако. Общо 147 мача само в елита на Франция. Пред 15 000 зрители. 14 октомври. На трибуните включинелно легендарният Мирча Луческу. ВИЖТЕ: