15 кръга с вкарани 40 гола от 13 голмайстори в ЦСКА от началото на първенството

Публикувано на: 12.11.2017 22:54

Автор: Проспорт.бг

©targetedvictory.com
Два кръга преди края на първия дял от първенството на Югозападната Трета лига правим дисекция на вкараните до този момент 40 гола от отбора на ЦСКА. 8 пъти армейците са били домакини, а 7 са гостували на своите съперници.

Общо 13 състезатели са огорчавали противниковите вратари, а лидерите в листа са повече от интересни.

6 от головете на червените са отбелязани от защитниците. През този сезон дебютен гол реализира 19-годишният капитан Герман Петров, който в областна група така и не успяваше да порази вратата на съперника.

След първите кръгове, бойното знаме заби 19-годишният Йоан Маринов, който миналия шампионат в най-ниското ниво на футбола бе трети в класацията гол плюс асистенция. В последните пък се завърна в битката за място под слънцето миналогодишния капитан Калоян Стефанов, който бе победител в неофициалното подреждане гол плюс асистенция във всички състезания. Калата вкара важни попадения за Купата, даде решителни намеси в атака последните кръгове.

Без никакво съмнение, голямата звезда е Емил Гъргоров. Ако му бъдат отчетени и асистенциите, Бадема е с нулева конкуренция. Но и така той преподава интензивно на младите си колеги най-добрите образци на атака във футбола.

Лидер, с 8 гола до момента, е Андон Гущеров. Със 7 попадения, след него, се нарежда Емил Гъргоров. 6 гола в актива си има Йоан Маринов, 4 за Николай Хаджиниколов, 3 за Спас Спасов.

С по 2 гола в сметката са Томислав Павлов, Кирил Котев, Тони Стоичков и Калоян Стефанов.

С поразена цел имената си, до момента, записват Калоян Бонев, Веселин Васев, Герман Петров и Христо Митев.

В последните два кръга за есента, ЦСКА домакинства на ОФК Елин Пелин и гостува на най-упорития си преследвач Вихрен, в Сандански.