ЦСКА: Министър Кралев, ще звъннете ли в Община Ловеч?

Публикувано на: 27.11.2017 16:26

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Официално от сайта на ЦСКА:

Обръщение

До Министър-председателя г-н Бойко Борисов
До Министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев
До армейската общност

Уважаеми господа, внимателно се запознахме с условията на конкурса за базите на ЦСКА, изнесени в петък (24 ноември) лично от Министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. За съжаление се потвърдиха опасенията за предварително опорочена процедура. Като  честни данъкоплатци сме длъжни да заявим следното:

1. Така поставени, условията на конкурса го превръщат в псевдо-конкурс, направен специално за един конкретен кандидат – търговското дружество ПФК Литекс АД, преименувано през 2016 г. на ПФК ЦСКА-София АД след преместването си от Ловеч в София. Същият извънстоличен клуб ползва абсолютно незаконно базите на ЦСКА повече от една година, след като лично министър Кралев им ги предостави -  без конкурс, без търг, дори без обява.

2. Условията на конкурса са написани така, че да дисквалифицират предварително един от участниците – футболен клуб ЦСКА 1948, създаден от нас, привържениците на ЦСКА, след фалита на старото търговско дружество. Със скандалните си действия ММС дава ясен сигнал, че държавата не иска всички да са равни пред закона, а си избира корпоративни фаворити, заради които изкривява правилата.

Ние, привържениците на ЦСКА, тръгнахме по честния път от най-ниското ниво. Нямаме никакви задължения, плащаме добросъвестно, включително и наеми за държавни имоти. Плащаме и не обелваме дума. В същото време министър Кралев ни дисквалифицира от участие във въпросния псевдо-конкурс за базите, които са наш дом от десетилетия.

3. През изминалите дни търсихме примери за друг подобен „конкурс“ относно който и да е стадион в България. Няма такъв случай! Няма конкурс, търг или концесия на спортна база в България, за която са били поставяни условия, дискриминиращи евентуалните желаещи за сметка на един, единствен участник. В тази връзка питаме – стадионите на останалите футболни отбори в страната, независимо дали общински или държавни, при такива условия ли са предоставяни на съответния клуб?

4. Обръщаме внимание и на поставените условия за наличие на тригодишен оборот от 15 милиона лева за 2014, 2015 и 2016 година. Явно е, че фаворитът на спортния министър тогава носеше гордо името ПФК Литекс – Ловеч АД. Ще се стигне ли до крещящата несправедливост преименуваното ловешко акционерно дружество да узурпира спортните имоти на ЦСКА в София, след като именно собствениците на ловешкия клуб фалираха ЦСКА преди година?

5. Уважаеми министър Кралев, ще си направите ли труда да се свържете с Община Ловеч? Лесно можете да установите, че ПФК Литекс - Ловеч АД  от години стопанисва спортната база в Ловеч и едва през 2015 г. отстъпва своя дял на свързаната компания Литекс Комерс АД. Важна подробност е, че преди това Литекс натрупва 6 милиона лева задължения, което според местните общински съветници от всички партии означава неизбежен фалит. Некомпетентното управление на спортните бази в Ловеч не вреди толкова на Литекс и сателитните му компании, които управляват имотите, колкото на община Ловеч, която поема милионните загуби и няма достъп до управлението на базата.

Това ли е „надеждният партньор на държавата“, г-н Кралев? Тези ли „приватизатори“ на спортни имоти искате да управляват добросъвестно спортните имоти в София, след като не са успели дори в родния им Ловеч? Или пък това е целта от самото начало? Умишлен фалит за ЦСКА и настаняване в София с „държавна поръчка“ на пришълците от Ловеч? Очакваме адекватна позиция от правителството на България, защото вярваме, че отговорните политици не се плашат от размахани по стадионите колани, тръби и бухалки!

Уважаеми Армейци,  предупреждаваме, че несправедливият конкурс развързва ръцете на същите хора, които умишлено фалираха ЦСКА. Те няма да се посвенят да закрият и спортна база, като осъществят старата си мечта да превърнат „Армията“ в бизнес-проект и да преместят отбора в друг столичен квартал.

Изборът е лесен – или ще се примирим с поредната измама, или ще се борим за справедливост. Справедливост за ЦСКА. И справедливост за всички честни данъкоплатци, които не искат в държавата да облагодетелства на 5-6 тарикати за сметка на 5-6 милиона балъци.

Ние в ЦСКА оставаме с чиста съвест и ще се борим докрай!