Какво правят социопатите на стадионите?

Публикувано на: 28.11.2017 12:24

Автор: Станил Йотов

©Проспорт.бг
След побоищата между публиката в мача между Локомотив (Пд) и ЦСКА-София едно е ясно: българският футбол не само е слаб, не само е затънал в корупция и черно тото, а и се е утвърдил като развъдник на социопати. За тях играта и резултатът нямат абсолютно никакво значение. Те са там, за да се бият!
 
А наглостта стигна дотам, че вместо да се засрамят, от двете места го удариха на писане на декларации. Кой бил по-виновен, кой почнал побоя, чия селяндурска чест първо била тежко накърнена. Въртят, сучат, всеки друг им е крив, само не и те. Още малко и ще излезе, че в сбиването на „Лаута” са участвали не някакви агресивни и умствено ограничени индивиди с лош начин на живот, а хрисими възпитаници и джентълмени от най-елитните учебни заведения в Кеймбридж и Оксфорд.
 
Това може да звучи нормално само от медицинска гледна точка. Защото социопатът никога не изпитва вина или разкаяние. Няма съвест, а понятията му за добро и лошо са силно изкривени. Това са хора, клинично неспособни да се пригодят съм нормалната човешка среда. Ама защо ги пускат на стадионите в такъв случай?
 
Слава Богу, че на „Лаута” не стана по-масово сбиване, тъй като огромната част от публиката просто беше дошла да вика за отбора си, а не да се млати с онези отсреща. Но едни няма и стотина агресори вгорчиха хубавото представление на терена.
 
По-лошото е, че всичко ще мине и ще замине, а побойниците така и няма да си получат заслуженото.
 
Дотук те винаги са минавали между капките, без значение към кой цвят и отбор принадлежат. Съдят ги по закон, от който най-много да им наложат смешна глоба, и евентуално забрана да ходят на мач за една година. Която е и напълно фиктивна, тъй като няма реален контрол кой влиза и излиза от стадиона. Толкова.
 
Преди 17 години в сражение между агитки беше убит невинен човек след мача ЦСКА – Левски. Помните ли какво стана тогава? Властите се биха в гърдите по „Панорама“, че заловили убиеца, ликвидирал с бомбичка случайно озовалият се на лошо място Младен Младенов. Но българските магистрати, хъката-мъката, накрая не осъдиха никого за това убийство.
 
Така си върви оттогава, и сега ще бъде същото. Отборите отнесоха наказание от два мача без публика. Глобиха ги с по някой лев, да има за заплати на чиновниците във Футболния съюз. Най-много да видим два-три показни ареста в следващите дни, от които я има последствия, я не. По-скоро не.
 
Но за държава, в която едри криминални босове с известни прякори като Патката, Слона и Питона се разхождат необезпокоявани, това изглежда в реда на нещата. Колко по-опасни да са дребните, според правосъдието, хулигани от футболните агитки? Нищо, че там има криминално проявени типове, както и такива с висящи дела.
 
Знаете ли защо същите тези са недосегаеми? Така е, понеже политиците имат нужда от тях преди избори или ако трябва да се организират някакви безредици. Те пак са там, само че без шалчета. Вършат всякаква работа срещу заплащане, без значение от цвета на отбора или партията, която обслужват. Хрантутят ги шефовете на клубове, те на свой ред зависят от политиците. Навързали са се като свински черва.
 
А е публична тайна, че някои футболни агитки са се превърнали в организирани престъпни групи и в депо за продажба на наркотици.
 
Ако властите искаха, отдавна да са се справили поне с част от тази пасмина. Вместо това полицията се държи свенливо, дори когато собствените й служители ядат бой на стадиона, както стана не много отдавна в Благоевград, че и на други места. Сакън да не разсърдим агитките. Да спи зло под камък. До следващия път, до следващия побой...

ЗАБЕЛЕЖКА: Препечатваме и подкрепяме казаното от webcafe.bg