Проспорт Медиа отвори нова позиция за български млади треньори в Лондон

Публикувано на: 10.12.2017 19:20

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Проспорт Медиа постигна споразумение с лондонския Чарлтън през март, идната година, "адикс" за трети път ще домакинстват на четирима млади български треньори по програмата на Проспорт за достъп до водещи методики. Това стаена по време на две работни срещи между управителят на Проспорт Петьо Костадинов и шефът на академията на лондончани Стив Айвъри.
 
След Нова година агенцията ще стартира подбора на групата. Ще направи всичко да спази идеята за път на наставниците от по-малките клубове и академии в българия.
 
Из-теклата седмица бе повод за празненства в Чарлтън, във връзка с 25-ата годишнина от завръщането на клуба в своя дом на "Дъ валей". Дълги години, поради различни причини, клубът се скиташе на "Ъптън Парк", стадионът на Уест Хем в Източен Лондон, както и на "Селхърст Парк", стадионът на Кристъл Палас, от 85-а до 91-година на миналия век. Преди месец, във връзка с празненствата, за мач на ветераните, бе поканен и силно тачения в клуба Радостин Кишишев.
 
Продължава строителство на тренировъчната база на "Спароу лайн" в Ню Елтъм. Готови са вече 7 затревени и два изкуствени с пълен размер от най-висок клас. Продължава строителството на още 4 затревени стартира поставянето на основите на новата административна сграда. През цялата седмица на посещение за анализ и изучаване на опциите бяха и футболни експерти от Хонг Конг, някои от които свързани с добре познатия но прогонен у нас Стивън Ло.
 
Академията на Чарлтън е не просто продуктивна. Тя е на 4-та позиция в момента от 93 академии в Англия и пример за стратегически мениджмънт в клуб с ограничени ресурси и лимитиран обществен интерес.


Стив Айвъри с преминалите вече обучение в Чарлтън наставници
Александър Капитански, Петър Иванов, Радослав Мечков и Станислав Георгиев
 
Проспорт Медиа ще подготви и други опции за треньорите у нас, за да даде възможност за сверка на часовниците с най-добрите в Европа при работата с най-младите.