Андон Гущеров стартира задължен 2018 година

Публикувано на: 14.01.2018 12:06

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Тези дни Ивайло Йолчев ме върна към романтиката на едно не толкова далечно време, когато имахме своите български идоли, докато гонехме топката. И дори по време на игрите дотолкова се оприличавахме, че си подвиквахме на имената на идолите си.
 
Пресаташето на ЦСКА пусна в два поредни дни интервюта с момчета, все още на детска възраст и които не могат все още да осъзнаят дълбочината и болката в мечтите си. В понеделник първият отбор стартира подготовка.
 
Кристиян Нгуен от софийския квартал Красна поляна. Избран за №1 сред децата на ЦСКА за миналата година. Идолите на Криси са Лионел Меси от чужбина и ... Андон Гущеров.
 
Стилиян Тенекеджиев е капитан на децата, родени през 2003 година. От Смолян. Негов идол от чуждестранните играчи е Кристияно Роналдо и... Андон Гущеров.
 
Признавам си, че това ме изненада. Не заради Андон, а поради облъчването на децата.


Андон Гущеров
 
Спомням си, че аз на тяхната възраст нормално имах един от тогавашните герои Йохан Неескенс от тоталния Аякс и ... Пламен Марков.
 
Изборът на децата, в днешния сложен ден, задължава Андон. Той се сгоди наскоро, но ето, че вече има доведени синове. И то какви. Част от една безумно талантлива генерация в цяла България. Категоричен съм в това. И имам претенцията, след регионалните селекционери на БФС, Агенция Проспорт Медиа да я познава най-добре.
 
Заради Андон ще разкажа накратко историята на един от най-великите играчи и човеци в историята на футбола. Кевин Кийгън.
 
Той се ражда и израства в бедност и с футбол в малото миньорско йоркширско градче Армторп. Местният отбор е в аматьорска лига. Кевин гонел топките и имал любим ограч. От отбора. Идол. Нападател. Веднъж се осмелил да го доближи да му поиска автограф. Онзи го бутнал грубо и подминал. Тогава той се заклел, че ако стане футболист ще дава автографи, толкова време и на толкова хора, колкото е нужно.
 
Кевин стана европейски шампион с Ливърпул. Той достигна финал с Хамбургер, още следващата година. Печели два пъти Златната топка. Но Кевин никога не отказва автографи и снимки. Твърди, че веднъж е раздавал автографи точно осем часа.
 
Пазете децата! И ги почитайте, когато гонят топките!
 
У нас казваме, че който пее зло не мисли. Вероятно поради това Кийгън записа някога много успешен сингъл, подготвен от великия Крис Норман. Дори започнаха да го наричат "Петия бийтълс". Андон не е нужно да пее, макар да е от фолклорен регион с изключитeлно шлагерни творби. Бъди идол! Това е задължение. И не подминавай децата!