Европа не пуска шмекерлъка с Литекс

Публикувано на: 09.02.2018 19:46

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
За втора поредна година преименуваният и настанен в центъра на София отбор на Литекс няма да бъде допуснат до участие в европейските клубни турнири, съобщава близкият да шмекерлъка на "Армията" сайт Gol.bg.
 
"Решението ще бъде официално обявено през март, а основните причини за него са две. Първата е, че Спортния арбитражен съд отложи разглеждането на жалбите на "червените" срещу УЕФА заради олимпийския казус с руските състезатели (б.р.-обяснение за абдали).
 
Втората е емблемата, за която ЦСКА (б.р.-така се зове отборът от Ловеч, домуващ в Борисовата градина), още не е платил 8 милиона лева, тъй като Апелативният съд не се е произнесъл за тъжбите за разпределение на парите за кредиторите. Именно заради това от Нион продължават да не е смятат "армейците" за правоприемник на автентичното дружество, фалирало през 2016 г.(б.р. - убито умишлено при наличието на брилянтен оздравителен план).
 
От Борисовата градина обаче ще действат като миналата година и ще пуснат заявка за участие в Шампионска лига и Лига Европа. Това трябва да стане до края на следващия месец, когато изтича срокът за кандидатстване (б.р. - никой не може да им попречи).
 
Припомняме, че миналото лято УЕФА в последния момент извади ЦСКА (б.р.-така се зове отборът от Ловеч, домуващ в Борисовата градина), който фигурираше сред поставените отбори в първия кръг. Непосредствено преди жребия обаче "червените" бяха сменени с Дунав Русе.", пише още с  автентичност gol.bg