За Литекс и ЦСКА на конгреса на БФС

Публикувано на: 16.02.2018 18:59

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Литекс не е ЦСКА и това се видя ярко и отчетливо на Осмия конгрес на Българския футболен съюз. Видимо преименуваният любимец на властта, настанен на митичния стадион "Българска армия", бе представляван от Агент Якимов, изявявал се някога и като състезател и треньор във футболната игра. Освен, като печален агент на ДС. Странно, естествено, като какъв точно делегат, след като дори УЕФА отсече, че това там, на "Армията", е съвършено нов клуб.

Той бе самотен човек. Колкото и да се  разхождаше, като пуяк, агентът не съумяваше лесно да се закачи за някого, та да си поговори поне. За капак, първи изказващ се бе Спас Русев. Босът на Левски бе впечатляващо системен, стегнат и приемлив за аудиторията. Но Литекс мълчеше. И разбира се. Кои са те, че да го правят? Да излязат пред форума и да забият здраво "соло китара". На светло.

ЦСКА 1948 бе приет за член на БФС от конгреса. Непознат за мен и повечето делегат, с небръснато лице, пробва опит за летеж с въпрос защо се приема клуб, след като има такъв със сходно име, но бързо бе поставен на мястото и му бе направена образователна скоба, та да си научи урока.

На мен лично неприятно впечатление ми направи, че не видях, в качеството на гости, ръководещите официално ЦСКА 1948 в залата. Доколкото след година и половина, ако се следва планът и "Те са Литекс, ние ЦСКА!" е нормално да се очаква от ЦСКА да е познат на футболната българска среда и да има тежката дума по правилата и следствията в играта футбол на територията на България поне.

Иван Василев, самотният спасител на Локомотив София, беше там.

Още по-неприятно ми бе да слушам, както от футболни деятели, така и от свързани с играта политически лица, че влизането на ЦСКА 1948 ще съвпадне с обединението на двата клуба. Имах различна от Агент Якимов съдба и компания не ми липсваше. Това би било жалко. Двустранна лъжа би означавала бърза смърт.

Или, може би, това е крайната цел. Излиза не толкова скъпо. Ако едните са похарчили 2 милиона, както се хвалят, другите около 1, то убийството ще излезе на сметка. За неговите поръчители.

Най-идиотското е, че би било двойно убийство. Един път на ЦСКА на 9 септември 2016 годи и един път на ЦСКА 1948, създаден с мощна енергия и свети принципи, не знам кога, през 2019 или 2020 година.

Опичайте си акъла! Ако се налага - ще тръгнем отново от Областна група. И не се съмнявайте в това!

ЗАБЕЛЕЖКА:
За тези, които ще правят тъповати изводи. Никой и нищо не може да ми отнеме статута на коментатор в собствения ми сайт. И никой и нищо не може да ме спре да казвам, когато Царят е гол!