Алекс ще доказва пред Майката на Британия

Публикувано на: 17.03.2019 14:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Кирилов
В 16 часа, българско време, централният нападател Алекс Кирилов продължава похода с връстниците си от Пескара, този път срещу Асколи. Двата отбора делят 4 и 5 място с еднакъв брой точки - 23, на 3 точки от третия Беневенто. Лидери са Рома и Наполи.
 
Интересна подробност за Пескара е, че има третото по сила нападение с 33 гола, но и една от най-ужасяващите защити. С допуснати 33 гола до този мач. Втората най-слаба защита, след последния Фоджа, допуснал 45 попадения.
 
Стадионът в централно италианския град Асколи Пичено е в полите на заснежената Сибилска планина. Географският масив носи името на Сибиле. А легендата свързва красивата италианка с много версии, влиза в поемите на велики поети. Но най-настоятелната от тях е, че Сибиле е свързана с Принц Анселот и майка на легендарният Крал Артур. Наричат я Майката на Британия.
 
До прекъсването, миналата седмица, Алекс има актив от 5 гола в 6 мача след Нова година, а миналата седмица за първи път бе включен в групата на Примавера за мача срещу Кротоне, приключил 3:0 в полза на "делфините" от Пескара.