Намирате ли връзка между Димитър Захариев, Андреас Мюлер, Томас Бърдарич и Марвин Патенхардт?

Публикувано на: 18.08.2019 23:11

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Ще ви разкажа нещо, за да дадем надежда. Защото няма невъзможни неща и ще ви го докажа.

Когато през сезон 2016/2017 година основахме, регистрирахме и стартирахме шампионат с ЦСКА 1948 в Софийската областна група - Юг, през зимата към отбора се присъедини халф, възпитаник на Септември, който идваше от Софийската областна група - Север. От родното му село Доброславци. От Надежда. Надежда днес вече играе в Югозападната Трета лига.

Той се казва Димитър Захариев. Роден на 19 март 1997 година. Тогава бе на 19 и във времето между тренировките в София,обучаваше деца в Добролславци. Те много го обичаха и подкрепяха в ЦСКА. При нас не намери много сериозна оценка и подкрепа сред треньорите. Поигра, но недостатъчно, а след като дойдоха умните и красивите ръководители, момчето напусна с усмивка и благодарност. Един от малкото, който не отрони и дума срещу когото и да било.


Димитър Захариев

Та това лято Митко премина в ултра аматьорския германски клуб Нюрдинген. Сезонът му започна ударно и само за една седмица  вкара цели 5 гола в пресевките на турнира за Купата на Германия. Очаква пореден съперник.

Ако не беше Митко, то сигурно нямаше да обърнем внимание. Но ние проследяваме всички момчета от онзи отбор, който ни донесе толкова емоции за ЧЕСТ и сблъсък със статуквото. Убеден съм, че на 99.99% от хората това клубче от областта, с особен статут,  Баден-Вюртенберг не говори съвсем нищо. И 99.99% много трудно нашият герой ще отскочи нависоко.Така е.

Но Нюртинген, драги ми, е особено място. Там мечтите живеят по-често от нормалното.

Защото моята генерация няма как да не си спомня отличният халф Андреас Мюлер. С цели 111 мача за Щутгарт, 27 за Хановер и убийствения актив от 286 мача за Шалке 04. Преминал и през високи мениджърси постове в Шалке, Хофенхайм и Рапид Виена.


Андреас Мюлер

Следващата генерация няма как да не си спомня германския национал Томас Бърдарич. Бивш съотборник на Дмиитър Бербатов в Леверкузен и Мартин Петров във Волфсбург. Носил още екипите на Щутгарт, Фортуна Дюселдорф, Фортуна Кьолн и Хановер.


Томас Бърдарич

Днешното поколение знае, разбира се, за левият външен халф Марвин Платенхардт, преминал през абсолютно всички национални формации на Германия от 17 до представителния отбор. Европейски шампион.


Марвин Патенхардт

Връзката между Митко, Андреас, Томас и Марвин е именно Нюрдинген. В този клуб разбират от играчи. А Томас Бърдарич дори е роден там.

Е, аз със сигурност стискам палци на Димитър Захариев. Едно прекрасно момче, с отлични футболни аргументи. Ще бъда неземно щастлив да го видя професионалист дори в Трета Бундеслига. Не -  аматьор в Регионал лига дори.

Успех, Мите!