Футболните агенти са пред последна крачка

Публикувано на: 27.08.2019 17:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов и Доктор Борис Колев участваха в закритото заседание на ЕФАА.
Изключиелно важно развитие за футболната индустрия се очаква следващата седмица. На 3 септември работната група ще докладва на Изпълнителния комитет на ФИФА изробатената рамка на новата регулаторна уредба за работата на футболните агенти, разработена с участието и на Българската асоциация на футболните агенти от Европейската федерация на футболните агенти.
 
Последните уточнения бяха направени в закрито заседания на представителите на европейските асоциации-членки, на 23 юли в Лондон. Българската страна бе представена от регистрирания в България, Италия и Англия футболен агент Петьо Костадинов и известният специалист по спортно право - Доктор Борис Колев.
 
Ако Изпълнителният комитет очаквано приеме предложението, то документът в неговия окончателен вариант ще бъде едобрен от конгреса на ФИФА още преди 2020 година, ефект който е настойчиво търсен от агентите, за да се възстанови реда и системната отговорност на ангажираните с професията.
 
Каквото и да се случи е сигурно, че футболните агенти, които са имали ФИФА лиценз преди 1 април 2015 година, няма да подлежат на ново лицензиране и полагане на лицензионен изпит.