Пребрандиралите Литекс се изпокараха

Публикувано на: 15.10.2019 12:21

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Красен Кралев
Красен Кралев официално:

"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години правителството направи много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени на стадиони, много помощни, осветление, даваха се средства за развитие на ДЮШ. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов. Повече коментар по темата ще получите по-късно лично от премиера.

Това не е нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервенира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично - държавата не може повече да толерира подобно поведение.”

1. Та кой казвате е поискал оставката? И по кой Устав, Правилник, Закон има задължителен характер?

2. По кой точно закон се вменяват полицейски функции на БФС? За въпросните инциденти става дума.  Колко процента кълват на на организирано черно? Да бяхте се поинтересували за ходовете на Маргарет Тачър!  Но пък кой го интересува, когато манипулира с други цели!? Идат избори след десетина дни.

3. Вие двамата, плюс същият Боби не бяхте ли тези, които погазихте всякакви принципи, за да пребрандирате Литекс и го настаните в центъра на София?

4. Чух в изявлението, че държавата дала много средства за изграждането на помощни терени. Къде бе, аркадашлар? Дайде място по място, та да взискваме развитие на ДЮШ!

5. Ако един от вас има светлата амбиция да се кандидатира за шеф на БФС, да си го каже!

6. Боби, като футболен човек, те призовавам да си подадеш оставката, но без отказ да се кандидатираш! Общото събрание/Конгрес на клубовете решава кой ще "кара влака", не този дует. Или каквито и да било символи на Хелоуин...Поискай вот на доверие! А и разбра ли сега, вървеше им по гайдата, вече си удобен бушон. Без теб ще спечелят домакинство на европейско или световно. Корави са.

Впрочем, активното мероприятие с расизма български дали не обслужва някоя кандидатура?